Merhaba. Bu yazıda size ülkemizin yemekleriyle en ünlü kenti Gaziantep’in birbirinden farklı ve lezzetli yemeklerini bir ortaya topladım. Ayrıyeten bu tatları denemeniz için tanımlarını de yazdım.
Şimdiden güzel okumalar ve afiyet olsun. ?
1. Mumbar Dolması
Gaziantep’in coğrafik işaret almış eserlerinden biri olan mumbar dolması, koyun bağırsağı ve bulgur ya da pirinç kullanılarak hazırlanır. Bilhassa Kurban Bayramında yapılan halk ortasında ‘bumbar’ ismiyle da bilinir.
Malzemeler:
4 adet koyun mumbarı
300 gr orta yağlı kuzu kıyma
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
1 orta uzunluk ince doğranmış soğan
10 diş ezilmiş sarımsak
2 su bardağı et suyu
Mumbar Dolması Nasıl Yapılır?
1. Mumbarlar uygunca yıkanarak aykırısı çevrilir. Aksisi çevrilen mumbarlar tuzla yeterlice ovularak temizlenir.
2. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisindeki tuzlu suda 3 saat dinlendirilir.
3. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarımsak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir.
4. 2 su bardağı et suyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.
5. Kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
2. Zeytin Böreği
Gaziantep’e has böreklerden biri olan zeytin böreği, çekirdeksiz yeşil zeytin ile hazırlanır. Ayrıyeten iç harcında ceviz içi, kıyma ve soğan da tercih edilir.
Malzemeler:
Hamuru için:
İç harcı için:
2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin yahut dilim zeytin
250 gr kıyma
1 su bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
3 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Zeytin Böreği Nasıl Yapılır?
1. Mayayı şekerli ılık suda eritin. Unu bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ek edip karıştırın ve ortasını açın.
2. Erittiğiniz mayayı ekleyin ve kulak göğsü kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
3. Soğanları yemeklik doğrayın ve kıymayla birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ek edip kavurmaya devam edin.
4. Akabinde dilimlenmiş yeşil zeytinleri ve cevizleri ekleyip karıştırın ve pul biber serpip ocaktan alın.
5. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
6. Hamurun yarısına zeytinli harçtan bir ölçü koyarak yarım ay biçiminde kapatın ve kenarlarını çay tabağıyla keserek yapıştırın.
7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
3. Cartlak Kebabı
Antep mutfağıyla özdeşleşen ve bayram sofralarından eksik olmayan cartlak kebabı, kuzu ciğeri ile hazırlanır. Hazırlanan kebap, maydanoz salatası ile yenir.
Malzemeler:
Üzeri için:
1 çay kaşığı kimyon, pul biber, kuru nane, tuz ve sumak ekşisi
Cartlak Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Ciğerleri evvel yıkayın. Biraz kanı gitsin, sonra şişe dizilecek büyüklükte küp küp doğrayıp kömür ateşinde mangalda pişirin.
2. Pişen şişleri bir servis tabağına alın ve üzerine dileğe nazaran baharatları döküp lavaş ekmeğe yahut yufka ekmeğe sarıp yiyin.
4. Memnuniye Helvası
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen ve Gaziantep’te konutlarda sıklıkla tüketilen memnuniye helvası üretimi lezzetli ve tarihi bir tatlıdır.
Malzemeler:
Memnuniye Helvası Nasıl Yapılır?
1. Tereyağı tencereye alınarak irmikler kavrulmaya başlanır.
2. Şeker ve su bir tencere de kaynatılarak şerbet haline getirilir.
3.Renk almaya başlayan irmiğe şerbet dökülerek irmiklerin kıvam alması beklenir.
4. Kıvam alan helva ocaktan alınarak peynir eklenir.
5. Karıştırılarak peynir eritilir ve isteğe nazaran fıstık eklenerek servis edilir.
5. Ali Nazik
Osmanlı periyodunda seferden dönen Yavuz Sultan Selimgüzargahı üzerinde bulunan Gaziantep’in bugünkü ismiyle Yavuzeli ilçesinde konaklar. Yavuz Sultan Selim’in geleceği haberini alan Yavuzeli sakinleri, padişahı güzel ağırlamak için türlü türlü yemekler hazırlarlar. Onlardan biri de ali nazik.
Malzemeler:
Ali Nazik Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanı közleyelim ve kabuklarını soyup küçük modüllere ayıralım.
2. Sarımsakları doğrayalım ve üzerine ek edelim.
3. Yoğurt ve soğuyan patlıcana sarımsak ve tuz ekleyelim. Bir kabın içerisine alıp uygunca karıştıralım.
4. Etleri tencereye alıp güzelce pişirelim. Suyu bitene kadar pişirmeye devam edelim.
5. Etiniz sert ise güzelce su ekleyerek yumuşayana kadar devam edelim.
6. Domateslerimizi ve biberlerimizi közleyerek kenara alalım.
7. Hazırladığımız patlıcan sosunu tabağa yayalım. Ortasına etlerimizi hoş bir formda ekleyelim.
8. Közlediğimiz biber ve domatesleri kenara koyalım.
6. Yuvalama Çorbası
Hem yoğurtlu hem de etli yuvalama çorbası, Gaziantep yöresi ile özdeşleşen ve Güneydoğu Anadolu’da sık sık tüketilen bir çorbadır.
Malzemeler:
Köftesi İçin:
Yoğurtlu Sos İçin:
Üzeri İçin:
Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Pirinç sıcak suda 10 dakika bekletilir ve daha sonra suyu süzülüp kurutulur. Kurutulan pirinçler havanda ezilir yahut rondodan geçirilir. 2. İnceltilen pirinçlerin içine irmik, kıyma, tuz ve karabiber eklenir ve düzgünce yoğrulur. Suyu sıkılmış soğan ek edilir. Güzelce yoğurulan kıymadan eli sıvı yağa batırarak nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır.
3. Köfteler kaynamakta olan tuzlu suya atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
4. Çorbanın pişeceği tencerede kuşbaşı etler koyulup düzgünce yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler pişip suyunu çekince 2 yemek kaşığı sıvı yağ konup kavrulur nohutlar ek edilir.
5. Üzerine 5-6 su bardağı su eklenir. Su kaynamaya başlayınca köfteler ek edilir. Et, nohut ve köfteler yaklaşık 5 dakika birlikte kaynar.
6. Farklı bi kapta yoğurt, yumurta, un düzgünce karıştırılır. Köftelerin üzerine ılıştırma süreci yapılarak dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
7. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ kızdırılır üzerine nane eklenir.
7. Nohut Dürümü
Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetleri ortasında yer alan nohut dürümü, Antep sokaklarında sıklıkla yenen bir atıştırmalıktır.
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
Nohutu haşlamak için kemikli et
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
4 tane tandır lavaş
Üzeri için:
2 tane soğan
2 tane domates
1 demet maydanoz
4 kesim marul
Patates kızartması
Tuz
Pul biber
Sumak
8. Batma Kaymak
Gaziantep’in yöresel yemekleri ortasında bulunan batma kaymak bir kahvaltılık cinsidir. Bilhassa kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olduğu kadar bayram sofralarında da yerini almaktadır.
Malzemeler:
Batma Kaymak Nasıl Yapılır?
1. Sütün üzerinin kaymak bağlaması için bir gece evvelce sütü 4 adet tepsiye hisse edip, buzdolabında dinlendirin.
2. Yaş mayayı az ölçüde ılık suda eritin. Kesme şeker ekleyip, karıştırın. Azar azar un ekleyip, krep hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli kabarana dek üzerini kapatıp, dinlendirin.
3. Hamurdan küçük uzunluk bir kepçeyle alıp, kısık ateşte ve yapışmaz yüzeyli tavada tek tarafını kızartın. Hamur bitene kadar süreci tekrarlayın.
4. Kaymak bağlamış sütü buzdolabından alın. 1 adet hamurun kızartılmamış tarafını kaymağa batırıp çıkarın.
5. Üzerine bal gezdirin. Tozşeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.
9. Patlıcan Kebabı
Tatlılarıyla olduğu kadar kebaplarıyla da öne çıkan Gaziantep mutfağında patlıcan kebabı epey değerli bir yer fiyat. Yöresel bir lezzet olarak Gaziantep’ten öteki kentlere de yayılmıştır ve bugün Türkiye’nin dört bir yanında ünlüdür.
Malzemeler:
Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanlar yıkanır ve 3 parmak kalınlığında doğranır.
2. Derin bir kaba kıyma, gereğince tuz, karabiber ve su eklenir ve yoğrulup yumuşatılır.
3. Doğradığımız patlıcanlar, fırın tepsisine bir kesim patlıcan ve bir kesim et gelecek halde tepsinin kenarından ortasına hakikat dizilir.
4. Patlıcanların üzerine ve ortasına domatesler dörde bölünerek, biberler 4 parmak eninde kesilerek konur.
5. 250 derecelik fırında 1 saate kadar pişirilir.
10. Ayva Kebabı
Ayva kebabı, Gaziantep’e mahsus bir kebap çeşididir. Gaziantep mutfağını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mutfak kültürünü yansıtır ve birebir vakitte Akdeniz’den de ayvası ile birlikte izler taşır.
Malzemeler:
Ayva Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Ayvalar yıkanır ve uzunluğuna 6 dilime bölünür. Ortadaki çekirdek yuvası çıkartılıp ve her dilim üçe kesilir.
2. El hafif ıslatılarak kıyma tuz ile yoğrulur.
3. Bir kesim ayva alınıp şişe saplanır ve gerisinden kıymadan ceviz büyüklüğünde modül alınarak sıra sıra şişe saplanır.
4. Şişe saplanmış ayva ve etler hafif sıkılarak birbirine yapışması sağlanır.
5. Şişe saplanan ayva ve kıymalar ateşte pişirilir. Pişen ayva kebabı bir tavaya çekilir ve 3 yemek kaşığı nar ekşisi ayva kebabının üzerine gezdirilir.
6. Kebabın ağzı kapatılarak 25 dakika demlendirilir.
11. Elma Kebabı
Gaziantep’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’nin kesişim noktasında yer alması sebebiyle iki mutfağı da bünyesinde barındırır. Elma kebabı da bir nevi bunun eseridir.
Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma
1 kg ekşi elma
Tuz
Elma Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Elmalar yıkandıktan sonra uzunluğuna 6 dilime bölünür. Çekirdek yuvası çıkartılır, daha sonra iki kesime kesilir.
2. Kıyma tuz ile yoğrulur.
3. Şişe bir kesim elma, bir modül kıyma arka arda saplanır.
4. Şişe saplanmış elma ve etler hafif sıkılarak birbirine yapışması sağlanır.
5. Elma kebabı harı geçmiş mangalda pişirilir ve ince ekmek ile sıcak olarak servis yapılır.
12. Sade Firik Pilavı
Gaziantep’in firik pilavı Gaziantep’e çabucak hemen tüm lokantalarda bulunan bir lezzettir. Öteki pilavlardan farkı tadındadır. Firik pilavının geçmişi ise epeyce köklüdür. Yüzyıllar uzunluğu Gaziantep’te yapılmıştır ve etraf kentlerde de yapılır.
Malzemeler:
Sade Firik Pilavı Nasıl Yapılır?
1. Yağı tencereye alıp eritin. Firik ve bulguru ek edip hafif kavurun.
2. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin.
3. 20 dakika kadar demlendirin sonra servis edin.
13. Simit Kebabı
Gaziantep’in geniş kebap skalasında yerini alan simit kebabının üretiminde hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mutfağı hem de Akdeniz Bölgesi’nin mutfağı değerli bir rol oynar. Hem manzarasıyla hem de tadıyla epey farklı bir kebaptır.
Malzemeler:
500 gr dana – kuzu karışık yağlı kıyma (dilerseniz tek olarak da olabilir)
1 çay bardağı simit (ince bulgur )
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Simit Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Birinci olarak bulguru bir kaba alıp ılık su ile kısır üzere ıslatıp üzerini başlayalım.
2. Bulgur şişerken kuru soğan ve sarımsak rendeleyelim.
Yaklaşık 15 dakika sonra bulguru yoğurma kabına alıp içerisine kuru soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ekleyip güzelce yoğuralım.
3. Birbirine işleyince içerisine kıymayı da ekleyip güzelce yoğuralım. Büsbütün yoğrulunca bir mangal şişini alıp modül kesim etten alıp şişe uzunca tutturalım (elimizi ıslatarak).
4. Daha sonra şişten eti sıyırıp fırın tepsisi ne dizelim. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
14. İçli Köfte
İçli köfte çabucak hemen Türkiye’nin her bir yanında ve tüm kentlerimizde yapılsa da içli köftenin kökeni Gaziantep’e mahsus bir metot ile yapılır. Neredeyse tüm restoranlarda ve küçük işletmelerde bulmak mümkündür.
Malzemeler:
Hamuru için:
İçi için:
350 gram yağlı dana kıyma ya da koyun kıyması
3 büyük uzunluk kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı Antep biber salçası
İsteğe bağlı 1 kase kırılmış ceviz ya da maydanoz
İçli Köfte Nasıl Yapılır?
1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği koyalım. Ilık su yardımı ile ıslatalım. Ağzını kapatarak 5 dk. kabarmasını bekleyelim.
2. Bir taraftan soğanları minik minik doğrayalım. Tavada yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçasını da ekleyerek devam edelim. Sonra kıymasını ekleyerek kavuralım.
3. Baharatlarını da ekleyelim güzelce kavurduktan sonra soğumaya bırakalım.
4. Şişen bulguru ve irmiği güzelce yoğuralım.
5. İçine unu, yumurtayı, salçasını ve baharatlarını ekleyerek sık sık elimizi suya batırıp yoğurmaya devam edelim.
6. Hamur kıvamını aldıktan sonra elimize modül alıp su yardımı ile yuvarlayıp sonra işaret parmağımızla içini oya oya limon biçimini verip dolduralım.
7. Sonra ister haşlayalım ister bol kızgın yağda kızarana kadar pişirelim.
15. Pirpirim Aşı
Pirpirim aşı, Gaziantep’te yapılan ve etraf vilayetlere de ününü duyuran yöresel bir lezzettir. Bilhassa köylerde yapılır. Pirpirim ekseriyetle Antep’te yetişen bir bitkidir. Pirpirim aşı ise pirpirim otundan yapılan bir çorba çeşididir.
Malzemeler:
3 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 demet pirpirim (semizotu)
Tuz
Karabiber
Sumak ekşisi
1 litre su
Üzeri İçin:
Pirpirim Aşı Nasıl Yapılır?
1. Soğan ve biberler zeytinyağında sotelenir, pembeleşince domatesler ek edilir.
2. Salça, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
3. Bir müddet pişince ıslanan mercimek ilave edilir. 1 litre su eklenir.
4. Kaynamaya başlayınca bulguru ve sarımsağı atılır.
5. Pişince semizotu ve ekşisi ilave edilip 5 dakika kaynatılır.
6. Sıvı yağ ve nane ısıtılıp yüzüne dökülerek servis edilir.
16. Antep Fıstıklı Şekerli Börek
Antep fıstıklı şekerli börek hem tatlı kategorisinde yer alan hem de börek olarak tüketilen Gaziantep’e mahsus yiyeceklerden bir adedidir.
Malzemeler:
Hamuru için:
Antep Fıstıklı Şekerli Börek Nasıl Yapılır?
1. Yumurta, şeker, fıstık ve margarini yoğurun.
2. Üzerine Antep peynirini rendeleyin ve karıştırın.
3. Hamur hazır olunca pide biçimi verin ve pişirin.
17. Beyran
Koyun yanağından ve boyun etinden yapılan beyran çorbası Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla yapılır ve Gaziantep’te de epeyce değerli bir yer meblağ.
Malzemeler:
Etli kemik
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
4 diş sarımsak
Beyran Nasıl Yapılır?
1. Etli kemik düdüklü tencerede 2 saat pişirilir ve suyu farklı tencereye alınır.
2. İçine salçası ek edilir ve baharatlar da eklenip bir taşım kaynatılır.
3. Farklı bir tencerede pirinçler haşlanır ve et suyuna ek edilir, etler de didiklenip içine atılır.
4. Son olarak sarımsak ezilerek ilave edilir, altı kapatılır.
18. Küşleme
harbiyiyorum.com
Et eserlerinin yüklü olduğu Gaziantep mutfağında değerli bir yer tutan küşleme, Gaziantep’ten, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne kadar yayılmıştır.
Malzemeler:
Küşleme Nasıl Yapılır?
1. Kuzu küşlemeyi iri kesimler halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
2. Marine sosu için; yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
3. Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
4. Etin üzerini streç sinema ile hava almayacak halde örtün.
5. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
6. Tavayı ocağa alarak yeterlice ısıtın. Etleri önlü artlı olarak pişirin.
19. Cacıklı Arap Köftesi
Cacıklı Arap köftesi, Gaziantep’e mahsus bir yemektir. Öteki kentlerde de Gaziantep yöntemi ile yapılır. Ünü başka kentlere ve coğrafik bölgelere kadar ulaşmıştır.
Malzemeler:
Köfte için:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynamış su
Tuz
Bir yumurta
Cacık için:
Yarım bağ ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Bir su bardağı yoğurt
Bir diş sarımsak
Üzeri için:
Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?
1. Ispanakları temizleyip ince ince kıyın. Bir tavaya 2 kaşık yağ, ıspanak ve tuzu alıp suyunu çekene dek kavurun ve soğumaya alın.
2. Köfte için bulguru su ile ıslatıp yumurta ve tuz ile yoğurun. Minik minik toplar yapıp kaynar suda haşlayın.
3. Bir tavaya yağ ve pul biberi koyup kızdırın. İçine köfteleri atıp bir süre kızartın.
4. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp sunum kabında ıspanağı yoğurtlayın. En sonunda köfteleri de üzerine alın.
20. İç Katması
İç katması, Gaziantep’in en sevilen yöresel lezzetler ortasındadır. Ekseriyetle köylerde yapılır.
Malzemeler:
İç Katması Nasıl Yapılır?
1. Bulgur bir leğene alınır. İçine salçaları eklenir ve soğanın biri doğranır, tuzu ve pul biberi atılır.
2. Orta ara sıcak su dökülerek köfte yoğrulur.
3. Sonra tavada zeytinyağı ısıtılıp bir soğan doğranır ve kavrulur.
4. Kavrulan soğanlı yağ köfteye dökülür, karıştırılır ve sıkılarak birazı bir tabağa alınır.
5. Kalan köfteye koruk suyu dökülür ve sıcak su eklenip cıvıkça bir hale getirilir.
6. Sonra tabaklara alınıp üzeri toz biberle süslenir.
21. Loğlazlı Aş
Loğlazlı aş, Gaziantep’e has yöresel bir yemektir. Loğlazlı pilav olarak da bilinir. Çoğunlukla Gaziantep’in köylerinde yapılır.
Malzemeler:
Loğlazlı Aş Nasıl Yapılır?
1. Evvel loğlazı üstünü geçecek kadar suyla yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Sonra loğlaz pişince içine bulgurunu ekleyin.
3. Salçasını tuzunu biberini ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4. Suyunu çeken pilavın üstüne bir tavada soğanı iyicene kavurup dökün ve karıştırın.
22. Süzek Yapması
Gaziantep’in köylerinde sıklıkla yapılan bir yemektir. Ana yemek olarak servis edilir.
Malzemeler:
250 gram dana kıyma (orta yağlı)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan (ince doğranmış)
6 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Süzek Yapması Nasıl Yapılır?
1. Genişçe bir tepsi içine tüm gereçleri ekleyin.
2. Köfte hamurunu güzelce birleşerek bütünleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar yoğurun.
3. Bu sırada kaynaması için elinizde süzgeci yerleştirebileceğiniz büyüklükte bir tencere alın ve süzgece değmeyecek halde su ile doldurup kaynamaya bırakın.
4. Köfte hamurundan orta büyüklükte modüller kopararak köftelere form vermeye başlayın. Yuvarlayın ve iki elinizin ortasında sıkıştırarak yassılaştırın.
5. Hazırladığınız köfteleri kısık-orta ateşte kaynamakta olan süzgecin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatarak 20-25 dakika kadar buharda pişirin.
6. Köfte hamuru bitene kadar pişirme sürecini tekrar edin ve tencere içindeki su düzeyini denetim ederek gerektiğinde ekleme yapın.
?
Siz Gaziantep’in en çok hangi yemeğini seviyorsunuz? Yorumlarınızı alalım.
İlgili